Disney’s Frozen brengt meer dan $1 miljard op

Disney's Frozen brengt meer dan $1 miljard op

Het succes van de Disney film Frozen is niet te missen. De animatiefilm won twee Oscars en deed het vanaf het begin ontzettend goed aan de Box Office. Zo goed zelfs, dat de film al meer dan 1 miljard dollar heeft verdiend. Waarmee het, na Toy Story 3 pas de tweede animatiefilm ooit is die zoveel heeft verdiend. Maar Frozen is de bioscopen nog niet uit, de film moet zelfs in Japan nog in première gaan.

Frozen is de zevende Disney titel die de miljard overschrijdt. Naast Toy Story 3 gingen The Avengers, Iron Man 3, twee Pirates of the Caribbean-films en Alice in Wonderland voor.

De bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje genaamd Anna reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna’s zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin, om de eeuwigdurende winter die over hun koninkrijk gevallen is te beëindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.

De stemmencast bestaat uit Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Alan Tudyk, Santino Fontana en Livvy Stubenrauch. Frozen wordt geregisseerd door Chris Buck & Jennifer Lee.