Gerard Depardieu gaat Jozef Stalin spelen

Franse acteur Gerard Depardieu gaat de hoofdrol spelen in de Russische film Le divan de Staline (De Sofa van Stalin), namelijk de rol van dictator Jozef Stalin. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Gerard Depardieu gaat Jozef Stalin spelen

Acteur Gerard Depardieu is momenteel druk met Russische producties

Boekverfilming

Dit project is een verfilming van Jean-Daniel Baltassat’s gelijknamige boek dat in 2013 uitkwam. In dit boek staat een jonge artiest centraal, die ten tijde van de Sovjet-Unie een monument moet maken voor Jozef Stalin, de dictator die toen aan de macht was. Dit is echter geen gemakkelijke taak, aangezien de KGB hem nauwlettend in de gaten houd.

De regie van Le Divan de Staline ligt in handen van Fanny Ardant en de productie word verzorgd door Leopardo Filmes. Het Russische Mosfilm gaat voor de kostuums en decorstukken zorgen

Meerdere projecten voor Gerard Depardieu

Gerard Depardieu, die het Russische burgerschap heeft, zal overigens ook in andere Russische producties gaan spelen. Waaronder een film die zal gaan over een stel Franse piloten die samenwerken met het Rode Leger uit Rusland. Depardieu gaat in dat project echter geen hoofdrol vertolken.