Here We Go Again! Mamma Mia sequel in 2018

Here We Go Again! Mamma Mia sequel in 2018Universal Pictures heeft zojuist een onverwachte titel aangekondigd, namelijk een Mamma Mia sequel! De cast van de musicaladaptatie uit 2008 zullen waarschijnlijk allemaal terugkeren en we zullen kennismaken met een aantal nieuwe gezichten. De film draagt de titel Mamma Mia: Here We Go Again! en bevat liedjes van ABBA, welke nog niet te horen waren in de eerste film. Ol Parker, schrijver van The Best Exotic Marigold Hotel, zal het scenario van de sequel verzorgen en deze ook regisseren.

Mamma Mia! werd geregisseerd door Phyllida Lloyd en is een filmadaptatie van de gelijknamige West End-musical, gebaseerd op de liedjes van de popgroep ABBA. De titel verwijst naar het nummer Mamma mia, dat de groep uitbracht in 1975. De originele Mamma Mia had hoofdrollen voor Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Dominic Cooper, Amanda Seyfried en Christine Baranski.

Mamma Mia vertelde het verhaal vanDonna, een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie, de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie’s huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya van haar vroegere backing-band ‘Donna and the Dynamos’. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd. Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader die haar naar het altaar moet begeleiden en ze haalt drie mannen uit Donna’s verleden naar het mediterrane paradijs waar ze 20 jaar daarvoor waren geweest. In de 24 chaotische, magische uren bloeit er nieuwe liefde op en oude romances vatten opnieuw vlam op dit weelderige eiland vol mogelijkheden.

Mamma Mia: Here We Go Again! is te zien vanaf 20 juli 2018.