Goodfellas Acteur Frank Vincent overleden

Goodfellas Acteur Frank Vincent overleden

Acteur Frank Vincent, onder meer bekend van The Sopranos en zijn werk met Martin Scorsese, is in New Jersey overleden. Hij stierf aan complicaties tijdens een openhartoperatie. De Italiaans-Amerikaanse acteur was 78 jaar oud.

De jonge Vincent was een getalenteerde pianist, trompettist en drummer. Hij probeerde een muziekcarri√®re van de grond te krijgen, maar ging zich later richten op acteren. Zijn eerste rol speelde hij in 1976 in de low-budget misdaadfilm The Death Collector, samen met zijn vriend Joe Pesci. Robert De Niro ontdekte het duo via deze film, en vervolgens werden ze gecast voor de legendarische film van Scorsese en De Niro Raging Bull (1980). Vincent speelde later nog samen met Pesci in de Sorsese films Goodfellas (1990) en Casino (1995). Zijn meest memorabele filmrol is waarschijnlijk de maffioso Billy Batts in Goodfellas. Now go home and get your fucking shine box!” schreeuwt hij tegen Pesci, wat een gewelddadige confrontatie veroorzaakt.

Vincent erkende dat hij veel werd getypecast als gangster in films en op tv. Veel problemen had hij er echter niet mee:

“An Italian-American? Frank or Joe. It is who you are. I’ve played other roles, but because of my New Jersey background, it lends itself beautifully to do that. There’s not a lot you can do about it but try to do other diverse roles.”

Buiten films was zijn stem ook te horen in de game franchise Grand Theft Auto, waar hij de beruchte maffiabaas Salvatore Leone vertolkt. Zijn meest prominente rol speelde hij echter in de HBO tv-serie The Sopranos. Zijn personage Phil Leotardo was de aardsvijand van de hoofdpersoon Tony Soprano (James Gandolfini).

R.I.P. Frank Vincent 1939 – 2017