Hackers bedreigen Disney met lekken vijfde deel Pirates Of The Caribbean

vHackers bedreigen Disney met lekken vijfde deel Pirates Of The CaribbeanWalt Disney Pictures’ aankomende film Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge) is gestolen door hackers en dreigen de film te lekken als studio Disney niet betaalt.

De CEO van Disney, Bob Iger, heeft zijn werknemers ingelicht over de hack. Daarbij noemde hij de naam van de film niet, maar Deadline zegt bevestiging te hebben dat het gaat om de piratenfilm. Disney zou weigeren te betalen en samenwerken met de FBI om de hackers op te sporen. Die dreigen de film stukje bij beetje online te zetten, naarmate de dagen waarop de filmstudio niet betaalt verstrijken. De hackers eisen een enorm bedrag, maar het is nog niet bekend hoe groot dit bedrag is. Het losgeld moet in bitcoins betaald worden, wat het moeilijker maakt om de hackers te traceren.

De chantage van de filmstudio komt enkele weken nadat hackers die het nieuwe seizoen van Orange Is The New Black in handen hadden geld eisten van Netflix. Ook de streamingservice weigerde te betalen, waarop de serie inderdaad werd gelekt.

[youtube OQS3mOrTy1w]

In een geheel nieuw avontuur komt Captain Jack Sparrow, wier geluk op lijkt te zijn, in grote problemen. Dodelijke geestenpiraten, geleid door Captain Salazar, zijn oude aartsvijand, ontsnappen uit de Devil’s Triangle, vastbesloten om elke piraat op zee te vermoorden; waaronder dus ook hem. De enige hoop die Captain Jack heeft om te overleven, is de legendarische drietand van Poseidon, een krachtig artefact, dat zijn bezitter totale controle over de zeeën geeft.

Hoofdrollen in de film zijn voor Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem, Orlando BloomBrenton Thwaites, Kaya Scodelario, Kevin R. McNally, Golshifteh Farahani, David Weham, Stephen Graham. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales  van het regie-duo Joachim Rønning en Espen Sandberg zal op 24 mei 2017 in première gaan.