Harry Potter vs Harry Potter

p9012_p_v7_aaHarry Potter wie kent die naam niet. Iedereen denkt aan die jonge tovenaarsleerling die de wereld moest redden van het kwaad. Maar bijna niemand weet dat de naam Harry Potter in 1986 al gebruikt werd in de low budget horrorfilm Troll. Deze gaat over de familie Potter die in een nieuwe buurt gaan wonen. Harry’s zusje wordt aangevallen door een klein wezentje. Ze begint te veranderen en wordt steeds gewelddadiger. Vier jaar na de film begon bij J.K. Rowling het verhaal van haar Harry Potter te leven. Was zij stiekem geïnspireerd door deze low budget film?

Troll krijgt na twee extreem zwakke vervolgen een geanimeerd vervolg met de titel Troll: The Rise of Harry Potter Jr. De animatie film zal in 2017 pas uitkomen, in 2018 zal er een tv-serie komen ook onder de naam Troll. Of de naam Harry Potter hierin voor gaat komen weten we nog niet. Wel blijft het een welles nietes verhaal tussen de makers van Troll en J.K. Rowling waar de rechten voor de naam liggen.

eddie-redmayne-970x0

J.K. Rowling haar novelle Fantastic Beasts and Where to Find Them Now wordt verfilmd tot een trilogie. Eddie Redmayne (Les Misérables, Theory of Everyting) zal de rol spelen van Newt Scamander. Wat vinden jullie zal deze trilogie een hit worden of heeft het te weinig materiaal om uit te putten?