Harvey Weinstein test positief op coronavirus

Filmproducent Harvey Weinstein, die onlangs werd veroordeeld tot 23 jaar celstraf, is besmet met het coronavirus. Dat meldt de Niagara Gazette. De voor seksueel misbruik veroordeelde producent zou op dit moment in isolatie zitten in de Wende Correctional Facility, een gevangenis in New York. Weinstein vierde vrijdag nog zijn 68-jarige verjaardag achter de tralies.

Nadat de test zondagochtend positief bleek te zijn, is Weinstein onmiddellijk in isolatie geplaatst. De oud-producent ondergaat sinds zijn aankomst verschillende medische onderzoeken, omdat hij al meerdere keren naar het ziekenhuis moest vanwege hartklachten en te hoge bloeddruk. Weinstein is niet op de hoogte gebracht van zijn besmetting. Ook een andere gevangene werd positief getest op het COVID-19-virus.

De van zijn sokkel gevallen Weinstein, ooit de meest invloedrijke filmproducent in Hollywood, kwam eerder in een rolstoel aan in de rechtbank. Daarvoor werd hij na een hartoperatie uit het ziekenhuis ontslagen, nadat hij onwel was geworden tijdens de bijeenkomst waar hij door de juryleden schuldig werd bevonden aan verkrachting en aanranding. Weinstein klaagde over pijn op de borst en bleek een te hoge bloeddruk te hebben.