HBO bevestigt Jon Snow’s echte ouders in Game of Thrones

27-jon-snow.w560.h375Afgelopen weekend werd de seizoensfinale van Game of Thrones seizoen 6 uitgezonden. Eindelijk werd de meest gedeelde theorie bevestigd; Jon Snow is geen Stark maar een Targaryen. Fans vermoeden al jaren dat Snow niet de bastaardzoon is van Ned, maar zijn neefje. De baby is namelijk van Lyanna Stark, de zus van Ned.

De brandende vraag blijft dan nog; Wie is de vader? Dat werd niet bevestiging. HBO heeft nu met een ingewikkeld schema bevestigt dat Rhaegar Targaryen, broer van Daenerys, Jons vader is. Deze is hieronder te bekijken. Daarmee is Jon Snow dus ijs (Stark) én vuur (Targaryen).

[youtube Y3IwIB7yfO8]

Tijdens de scene krijgen we niet te horen welke naam het kind krijgt. Lyanna fluistert iets in Neds oor, maar niet alles is verstaanbaar. Volgens een Redditor die kan liplezen is de naam van de baby Jaehaerys.

Deze naam heeft een geschiedenis in de wereld van A Song of Ice and Fire, de boekenreeks van George R.R. Martin waar Game Of Thrones op gebaseerd is. Jaehaerys I stond bekend als ‘De wijze’, ‘De Verzoener’ en ‘De Oude Koning’. Een stuk minder gestoord dan Daenery’s vader Aerys. Jaehaerys gaf ook stukken grond aan de Night’s Watch en versterkte de troepen.

HBO bevestigd Jon Snow's echte ouders in Game of Thrones

Hieronder zie je nog een video met daarin alle hints die in de eerdere seizoen wezen naar Jon Snows echte ouders.

[youtube 3xaspBsfgRg]