Blog | Horror in Amsterdam (Immy Verdonschot)

Blog Horror in AmsterdamHorror in Amsterdam door: Immy Verdonschot

Komende week is het alweer tijd voor de tweede editie van Amsterdamned! Waar het genrefilmfestival vorig jaar nog groots van start gingen met het jubileum van de gelijknamige film, een bijzondere vertoning in aanwezigheid van cast en crew, hebben ze ook dit jaar weer een mooi programma.

De openingsfilm dit jaar is de Nederhorror/klassieker De Lift van Dick Maas uit 1983, waarvan de gerestaureerde versie door niemand minder dan Mr Maas himself gepresenteerd zal worden. Ook zullen dit jaar weer leden van de cast en crew aanwezig zijn, zoals Willeke van Ammelrooy. Het was Maas zijn eerste blockbuster, met maar liefst 650.000 bezoekers en hij won er een Gouden Kalf mee voor beste regie. Na bijna 35 jaar is deze cultklassieker weer te bewonderen op het witte doek.

Amsterdamned 2017 Trailer from Film Events on Vimeo.

Programma
Wat voor films kan je verwachten? Zowel oude als nieuwe films staan op het programma, allen in de genres horror, fantasy en sciencefiction. Films die maar moeilijk te zien zullen zijn in Nederland en er worden drie films op een dag vertoond (op vrijdag zelfs vier). Oh en iedere film heeft een korte voorfilm, dus wie gaat krijgt sowieso twee voor de prijs van een 😉 Voor wie aan één film niet genoeg heeft: de filmtijden zijn 17.00u, 19.30u en 22.00u en tussendoor is dus ook even tijd om gezellig te kletsen met de andere horrorfans of om even te shoppen bij een van de aanwezige stands.

Dan is er nog Mr Horror’s Halloween Horror Show in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober: een geweldige manier om Halloween te vieren al zeg ik het zelf. Let wel: in tegenstelling tot alle films van het festival die in Kriterion plaatsvinden, zal deze horrornacht niet alleen in Tuschinksi te beleven zijn, maar ook in verschillende bioscopen door het hele land (meer info op de website zelf).Blog: Horror in Amsterdam (Immy Verdonschot)

Eerbetoon
Ieder jaar zet Amsterdamned ook een filmmaker in het zonnetje. Vorig haar werd Nicolas Roeg geëerd en dit jaar is de beurt aan de Brit John Boorman. Deze filmmaker is onder andere bekend van de films Deliverance, Zardoz en Excalibur, en dit zijn dan ook de drie films die op Amsterdamned te bezoeken zijn. Verder was hij verantwoordelijk voor films als The Exorcist II en Hope and Glory.

Wees er snel bij
Het grootste ‘nadeel’ van het festival is hoe snel het eigenlijk weer voorbij vliegt. De opening is namelijk op woensdag, dan zijn er op donderdag en vrijdag vertoningen en op zaterdag is er een horrornacht zoals eerder beschreven. Voor je het weet is het festival dus alweer voorbij. Mocht je interesse hebben, kijk dan snel op www.amsterdamnedfilmfestival.nl en beslis meteen of je erbij kan zijn. Mocht je slechts een dagje kunnen, dan heeft het festival in ieder geval een aantrekkelijke prijs voor een dagkaart en wil je alles zien dan krijg je bij een passepartout ook nog een leuk T-shirt en consumptiebonnen. Alvast veel horrorplezier en tot op Amsterdamned!

Xoxo,

Immy