Ian McShane gecast in Hellboy: Rise of the Blood Queen

Ian McShane gecast in Hellboy: Rise of the Blood Queen The Hollywood Reporter meldt dat Ian McShane (Deadwood, American Gods) is gecast in de aankomende Hellboy reboot. McShane speelt de rol van professor Trevor Bruttehnholm, ook wel bekend als professor Broom. Hij is de pleegvader van Hellboy en een expert op het gebied van bovennatuurlijke/paranormale zaken. In Guillermo del Toro’s twee films werd het personage tot leven gebracht door John Hurt, die begin dit jaar is overleden op 77-jarige leeftijd.

Ron Perlman, die twee keer de rol van Hellboy speelde, heeft plaats gemaakt voor David Harbour (Stranger Things). De R-rated reboot wordt geregisseerd door Neil Marshall en de opnames gaan in september van start. Het scenario is geschreven door Andrew Cosby (Eureka), Christopher Golden en Mike Mignola.

Het enige wat bekend is over het verhaal van Hellboy: Rise of the Blood Queen, is dat Hellboy het tegen een middeleeuwse tovenares zal opnemen die de mensheid wil uitroeien. Vermoedelijk gaat het om Nimue, die ten tijde van koning Arthur leefde. Tovenaar Merlijn vertelde al zijn geheimen aan haar. Nimue paste deze kennis toe om hem voor altijd op te sluiten. Omdat ze haar magie niet in de hand kon houden, werd ze tot waanzin gedreven.