Ian Whyte achter de schermen bij Game of Thrones

Ian Whyte achter de schermen bij Game of Thrones

Het Game of Thrones personage Wun Wun is niet meer. Na zijn heldhaftige dood in de aflevering Battle of the Bastards van seizoen 6 zullen meer kijkers benieuwd zijn naar de man die deze reus vertolkte. Ian Whyte is een stuntman en acteur uit Wales. Met een lengte van 2,16 meter staat hij bekend om zijn diverse rollen van reusachtige figuren.

In de korte HBO documentaire The Game Revealed worden de opnames van Seizoen 6 besproken. De supervisor van digitale effecten spreekt hierin over het casten van Ian in de rol van Wun Wun.

“We wanted a large performer because somebody who would be 14, 15 feet tall would have more weight and mass to move around, and a person who’s a normal size would have a very difficult time pulling that off.”

Bekijk hier de documentaire:

[youtube Nm-AzcD-a0M]

Teeveehoek.nl interviewde Ian Whyte eerder dit jaar al in Dutch Comic Con. Hieronder is dat interview te zien. Ook kun je de volgende pagina bezoeken voor meer Game of Thrones interviews.

[youtube 2uqb7N4sqS0]

Naast Wun Wun was Ian ook als drie andere personages te zien in Game of Thrones: Gregor Clegane in Seizoen 2, een White Walker in Seizoen 2, en Dongo the Doomed in Seizoen 3. Dus wie weet, misschien zien fans hem in toekomstige afleveringen nog terug als een ander personage. Het zevende seizoen gaat op HBO in première in 2017.