Idris Elba mogelijk hoofdrol in The Dark Tower

The Dark TowerIdris Elba gaat misschien een hoofdrol vertolken in de boekverfilmingen van Sony Pictures‘ The Dark Tower. Deadline meldt dat Elba kans maakt om de rol van personage Roland Deschain te gaan spelen, de hoofdpersoon in de boekenserie van King. Hij is overigens niet de eerste persoon die gevraagd werd voor de serie, aangezien Matthew McConaughey al is benaderd om de rol van Walter Padick te gaan vertolken.

Als de Elba tekent, dan krijgt hij wel te maken met een hoop verplichtingen. De makers achter het project willen de achtdelige boekenreeks als trilogie verfilmen en daarnaast nog een aantal series maken. Regisseur Nikolaj Arcel is momenteel verantwoordelijk voor het project. Hij zal de eerste film (The Gunslinger) en ook de eerste serie opnemen. Het scenario daarvan komt van Jeff Pinkner en Akiva Goldsman. The Gunslinger staat gepland voor 13 januari 2017.

In The Dark Tower reeks staat Roland Deschain centraal. Hij is een scherpschutter die zoekt naar de Donkere Toren, wat het centrale punt is van alle universa. Dit doet hij om de wereld te redden. Hij krijgt hulp van zowel oude als nieuwe vrienden en moet het opnemen tegen de Scharlaken Koning, de grootste slechterik ter wereld.