IMAX geeft voorkeur aan 2D in plaats van 3D

IMAX geeft voorkeur aan 2D in plaats van 3D3D-films zijn een bron van controverse. Ze hebben vervelende brillen nodig die het scherm donkerder maken en ze bezorgen misselijkheid. Daarnaast zijn ze vaak prijzig. 3D-kaarten zijn ongeveer 2 euro duurder dan standaard kaarten. Wil je een film in IMAX zien? Dan zijn deze nog duurder. Het zal dan voor veel mensen een opluchting zijn nu blijkt dat IMAX minder 3D-films wil vertonen.

Als je vorige week een van de grootste IMAX releases hebt gezien, is je wellicht iets vreemd opgemerkt. Dunkirk was namelijk te zien in zowel IMAX als 70mm, maar geen van allen was in 3D. Dit was onderdeel van de nieuwe verjongingsstrategie van IMAX, na de teleurstellende winst in het tweede kwartaal. CEO Greg Foster zei:

“It’s worth noting ‘Dunkirk’ was showing exclusively in 2-D, which consumers have shown a strong preference for… The demand for 2D films is starting to exceed 3D in North America.”

IMAX heeft ook plannen om films slechts voor één week op hun schermen te vertonen, om zo meer omzet te genereren. CEO Richard Gelfond zei:

“We intend to shorten the length of play that we allot many films, which helps keep the content on screen fresh.”