Is Universal’s Dark Universe dan toch niet dood en begraven?

Universal Pictures‘ Dark Universe, het geplande gedeelde universum van klassieke monsters, kan nog steeds in leven zijn! We dachten allemaal dat het Dark Universe na de ramp die The Mummy heet, terug zou kruipen in het graf, maar het lijkt erop dat de monsterfranchise van Universal nog wat leven in zich heeft.

Met een wereldwijde box office opbrengst van bijna $410 miljoen deed het $125 miljoen kostende The Mummy van regisseur Alex Kurtzman het helemaal niet zo slecht. De ontvangst van de film was echter slechter en het leek er zelfs op dat Universal Pictures een punt zou zetten achter de Dark Universe-plannen. Het lijkt er nu op dat het werk achter de schermen weer is opgepakt. Artiest Robert Vargas meldt via Instagram dat hij een ontmoeting heeft gehad met het Dark Universe-team. Het bericht is hieronder te bekijken.

Het Dark Universe werd vlak voor The Mummy met Tom Cruise groots aangekondigd. Kort voor de première, poseerden onder andere de acteurs Cruise, Johnny DeppRussell Crowe en Javier Bardem voor de veelgeroemde publiciteitsfoto. Bardem had getekend om het monster van Frankenstein te spelen en Depp zouden we terug zien als The Invisible Man. Naast de eerder genoemde horrorsymbolen, wilde Universal ook The Phantom of the Opera, The Hunchback of Notre Dame, Dracula en Creature of the Black Lagoon integreren in Dark Universe.

De enige vraag is nu: als het Dark Universe nog toekomst heeft, wat doet Universal er dan mee? Gaan ze verder met het maken van grote blockbuster actiefilms, of besluiten ze om kleinere, horrorfilms te maken? De tijd zal het leren.