Jack Nicholson weer op het witte doek in Toni Erdmann remake

Jack Nicholson weer op het witte doek in Toni Erdmann Jack Nicholson keert na zeven jaar afwezigheid weer terug op het witte doek. Volgens Variety gaat de 79-jarige acteur samen met Kristen Wiig spelen in de remake van de Duits-Oostenrijkse film Toni Erdmann.

Nicholson was voor het laatst op het witte doek te zien in 2010, in de komedie How Do You Know. Die rol kwam al drie jaar na zijn hoofdrol in The Bucket List, en velen dachten dat het zijn laatste rol ooit zou worden. In januari verklaarde goede vriend en collega Peter Fonda nog dat Nicholson definitief met pensioen was. Maar niets blijkt minder waar te zijn. Nicholson gaat de vader spelen die zich voordoet als Toni Erdmann in Toni Erdmann (in de Duitse versie gespeeld door Peter Simonischek), om zijn dochter (Sandra Hüller) uit de sleur van haar zakelijke leven te sleuren.

Paramount Pictures heeft de rechten voor de remake opgekocht. Adam McKay en Will Ferrell gaan de remake produceren. Maren Ade, schrijver en regisseur van het Duitse origineel, zal uitvoerend producent worden.