Jake Gyllenhaal als Mysterio in Spider-Man: Homecoming 2

Volgens The Hollywood Reporter is Jake Gyllenhaal (Nightcrawler, Okja) in gesprek met Marvel Studios om de Marvel superschurk Mysterio te gaan spelen in Spider-Man: Homecoming 2.

Het personage Mysterio heeft verschillende iteraties gehad in het Marvel Comics Universe, de eerste was Quentin Beck die voor het eerst verscheen in The Amazing Spider-Man # 13 in 1964. Beck was een Hollywood-wizard voor speciale effecten die zijn vaardigheden gebruikt om een ​​superschurk te worden. The Tinkerer (gespeeld door Michael Chernus in Spider-Man: Homecoming) heeft zijn herkenbaar bubblehead-pak gemaakt. Mysterio was af en toe een prominent lid van The Sinister Six en heeft ook bestaan ​​in verschillende versies, met name Daniel Berkhart, Francis Klum en een Afro-Amerikaanse versie die bekend staat als Mysterion.

Marvel Studios president Kevin Feige bevestigde eerder dat Peter Parker in Spider-Man: Homecoming 2 New York achter zich zal laten en op een Europees avontuur in Londen gaat, in de nasleep van Avengers: Infinity War en Avengers 4.

Spider-Man: Homecoming scenaristen Chris McKenna en Erik Sommers zullen tevens de sequel schrijven en Jon Watts keert terug voor de regie. De Sony en Marvel film staat gepland voor 5 juli 2019.