Jessica Chastain in gesprek voor IT Chapter 2

Variety meldt dat de Academy Award-genomineerde actrice Jessica Chastain officieel in gesprek is om in het aankomende IT Chapter 2 een rol te spelen. Mocht Chastain haar handtekening zetten voor de film, dan zou het haar tweede samenwerking markeren met regisseur Andy Muschietti. Eerder speelde ze een rol in Muschietti’s regiedebuut Mama.

Chastain heeft interesse getoond in de rol sinds november. De fans van de film en zelfs de jonge cast van Chapter 1 hoopten dat ze de volwassen versie van Bev zou gaan spelen in de nieuwe film. Sophia Lillis speelde het personage in de horror hit van vorig jaar.

Het tweede deel van IT wordt geschreven door Gary Dauberman, opnieuw geregisseerd door Muschietti en zal de vanaf 6 september 2019 in de bioscopen te zien zijn. Bill Skarsgård zal naar verwachting terugkeren als de clown Pennywise voor het vervolg.

IT debuteerde in september vorig jaar en wist $ 123,1 miljoen op te halen tijdens het openingsweekend, het hoogste openingsweekend ooit voor een september première en voor een horrorfilm. De film verdiende meer dan $ 700 miljoen aan de wereldwijde kassa, waardoor het de best scorende horrorfilm aller tijden is.

IT had hoofdrollen voor Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer en Nicholas Hamilton.