Jet Li en Gong Li ook in Disney’s live-action Mulan

The Hollywood Reporter meldt dat Jet Li (The Expendables 3) en Gong Li (Ana) te zien zullen zijn in Disney‘s live-action Mulan! De aankondiging komt na het recente nieuws dat Donnie Yen (Rogue One: A Star Wars Story) de rol van Commander Tung speelt in de film. De Chinese actrice Liu Yifei (ook bekend als Crystal Liu) zal de titelrol spelen.

Jet Li zou de keizer van China moeten gaan spelen. Hij beveelt de mobilisatie van troepen via de dienstplicht van één man uit elk huishouden, en dat is waarom Mulan zichzelf vermomt als een man om haar bejaarde vader te sparen en zich bij het leger te voegen. Gong Li speelt de schurkenrol, een krachtige heks. Xana Tang (Filthy Rich) zal ook te zien zijn in de film als Mulan’s zus.

Mulan gaat over een Chinees meisje dat vermomd als man het leger ingaat om haar vader te redden. Dat is natuurlijk tegen de regels van het Chinese Rijk en dus niet zonder risico. Als er dan ook nog een oorlog losbarst met barbaarse plunderaars, is het de vraag hoe lang Mulan haar maskerade kan volhouden zonder ontmaskerd te worden.

Mulan wordt geregisseerd door Niki Carode. Lauren Hynek en Elizabeth Martin schrijven het scenario. De film draait vanaf 27 maart 2020 in de bioscoop. Overigens werkt ook studio Sony Pictures aan een rivaliserend project gebaseerd op het verhaal van Mulan.