Johan Nijenhuis mag filmen op communistisch Cuba

Regisseur Johan Nijenhuis en zijn crew hebben toestemming gekregen om hun nieuwe bioscoopfilm in op Cuba op te gaan nemen. De titel luidt dan ook Verliefd op Cuba. Nijenhuis & Co is hiermee de eerste Nederlandse filmcrew welke een film mag maken op het communistische Cuba.

Het staat nu officieel vast dat het mooie en vooral kleurrijke eiland Cuba als decor voor de aankomende Johan Nijenhuis film zal dienen. Nijenhuis heeft al eerder films opgenomen in het buitenland, waaronder Las Vegas in voor Onze Jongens en Toscane (Italië) voor Toscaanse Bruiloft. Daarnaast mag de veel bezochte film Verliefd Op Ibiza niet vergeten worden. Hiervoor ging hij zoals de titel al aangeeft naar het Spaanse eiland Ibiza.

In Verliefd op Cuba wordt Loes onverwacht gebeld door Cubaanse Ambassade. Het blijkt dat haar dochter niet alleen een relatie heeft met een Cubaan, ze is zelfs van plan ermee te trouwen! Al snel reist ze al naar Havana in de hoop het huwelijk te kunnen stoppen. Daar aangekomen hervindt Loes zelf de liefde door een avontuurtje met de aantrekkelijke Jan én haar ex-man Alex. Dit zorgt ervoor dat ze besluit haar best te gaan doen om alle door haar veroorzaakte problemen weer op te gaan lossen.

De opnamen van deze zomerse feelgood film zullen eind april 2018 starten in Cuba. De cast wordt volgende week bekendgemaakt in Amsterdam. We weten al dat Maaike Martens (De Luizenmoeder) een rol in de film heeft.

De regie ligt dus bij Johan Nijenhuis en de productie verzorgt hij samen met Ingmar Mennig. Annelou Verboon en Maarten Lebens waren verantwoordelijk voor het script. AVROTROS en Entertainment One Benelux zijn co-producenten en die laatste is tevens verantwoordelijk voor de publiciteit, marketing en distributie van de film. Verliefd op Cuba zal op 14 februari 2019 (Valentijnsdag) naar de Nederlandse bioscopen komen.