Jon Favreau regisseert Disney’s live-action The Lion King

Jon Favreau regisseert Disney's live-action The Lion KingNa een verrassende tweet van de regisseur bevestigde Walt Disney Studios dat Jon Favreau de live-action adaptatie van The Lion King zal gaan regisseren. Na het gigantische succes van Walt Disney en Favreau met live-action dieren in The Jungle Book, mag de regisseur dat succes herhalen.

The Lion King past mooi in het rijtje van live-action adaptaties van Disney’s eerdere succesvolle animatiefilm, zoals Maleficent, Cinderella en The Jungle Book. Begin volgend jaar zal ook Beauty and the Beast hieraan moeten geloven. Net als Beauty and the Beast zal The Lion King ook liedjes bevatten van de originele animatiefilm. The Lion King is een van de succesvolste animatiefilms ooit, met een wereldwijde opbrengst van bijna 1 miljard dollar. Daarnaast won de film Academy Awards voor het lied Can You Feel the Love Tonight en de soundtrack.

Het verhaal van de film draait om Simba, een jonge leeuw wiens vader vermoord wordt door zijn jaloerse oom Scar. Overweldigd door schuldgevoelens gelooft Simba zijn oom als die hem de schuld van de dood van zijn vader in de schoenen schuift. Hij vlucht weg en komt in de jungle terecht, waar hij samen met stokstaartje Timon en zwijn Pumba zichzelf leert kennen.