JT Bioscopen verandert naam in Vue

JT Bioscopen verandert naam in Vue

De 21 Nederlandse JT Bioscopen in Nederland veranderen dit jaar van naam en gaan verder onder de naam Vue. De reden achter de nieuwe inrichting is dat de keten de optimale filmbeleving centraal wil stellen. De eerste bioscoop die compleet nieuw is ingericht wordt de bioscoop in Alkmaar, die in februari wordt geopend. In 2016 volgen de overige twintig bioscopen van JT. Vue kocht de naam van de Britse bioscoopgigant die JT verleden jaar voor ongeveer 85 miljoen euro. Vue zal de concurrentiestrijd aangaan met Pathé, de op dit moment grootste bioscoopketen in Nederland.

In Amersfoort lijdt JT onder het succes van de Pathé bioscoop die in 2012 haar deuren opende op het Eemplein. In 2014 trok JT met acht zalen en 1300 stoelen, nog bijna 179.000 bezoekers. Vorig jaar namen 167.000 mensen plaats voor het witte doek. Pathé ging daarentegen van 560.000 in 2014 naar bijna 620.000 bezoekers in 2015.

Pathé bedient 40% van de Nederlandse bioscoopbezoekers, JT 10% en Kinepolis 8%. JT-directeur Ron Sterk geeft aan dat groei essentieel is:

“We hebben groeiambtie, maar het streven is vooral de klant voorzien. Dat zal ongetwijfeld ten koste gaan van het marktaandeel van Pathé, maar dat is niet het hoofddoel.”

Hij zei ook:

“Anno 2016 is multitasken in entertainment niet meer weg te denken en is het nóg belangrijker een omgeving te creëren waarbij de bezoeker zo min mogelijk wordt afgeleid en zich helemaal kan overgeven aan de beleving. Met de rebranding van Vue spelen we hier op in en onderscheiden we ons in deze concurrerende entertainment markt.”