Kevin Feige bespreekt plannen voor Black Panther Oscar-campagne

Met de recente aankondiging van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences dat er een nieuwe categorie wordt toegevoegd aan de Oscars voor populaire film, hebben velen zich afgevraagd hoe dit de Oscarcampagnes zal beïnvloeden nu ‘populaire’ reguliere films de kans krijgen om mee te dingen. Voor sommige studio’s, zoals Marvel, zal de toevoeging van deze nieuwe categorie op geen enkele manier hun aanvankelijke Oscar-campagnestrategieën belemmeren, vooral met betrekking tot de hitfilm Black Panther.

Na het wereldwijde succes van de film was het geen geheim dat Marvel Studios zich voorbereidde om de film in het prijzencircuit naar voren te schuiven. Marvel Studios President Kevin Feige sprak met The Los Angeles Times en legde zijn ideeën uit voor hoe hij de Oscar-campagne voor Black Panther zou willen structureren, waarbij hij de nadruk legt op de impact die de film heeft gemaakt op bioscoopbezoekers en de ‘creatieve prestaties’ die zijn behaald. Hij vertelde:

“I would like to see the hard work and the effort and the vision and the belief of the talented filmmaker Ryan Coogler, who sat across the table from us a few years ago and said, ‘I have been wrestling with questions about my past and my heritage and I think I really want to tell a story within this movie. And that he did it so unbelievably well and with so much impact…seeing that potentially being recognized is what excites me the most.”

De film speelt zich af na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War. T’Challa keert terug naar Wakanda, een gesloten maar technologisch geavanceerde Afrikaanse natie. Als koning moet hij het land leiden, maar blijkt hij te maken te hebben met pogingen van twee vijanden die het op de troon voorzien hebben. Aan Black Panther de taak om samen te werken met CIA-agent Everett K. Ross en leden dan de Dora Milaje – de elite-eenheden van Wakanda – om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

In de hoofdrol zien we Chadwick Boseman als het titelpersonage. Daarnaast zijn er nog rollen voor Michael B. JordanLupita Nyong’oDanai GuriraForest WhitakerDaniel KaluuyaMartin Freeman, Angela Bassett, Letitia Wright, Winston Duke, Andy Serkis en Florence KasumbaBlack Panther is geregisseerd door Ryan Coogler.