Kim Basinger rol in Fifty Shades Darker

Kim Basinger

Academy Award winnaar Kim Basinger (L.A. Confidential) zal te zien zijn in de aankomende sequel op Fifty Shades of GreyFifty Shades Darker. Basinger zal de rol spelen van Elena Lincoln, ook wel bekend als Mrs. Robinson. Lincoln is in het boek van E L James zowel een zakenpartner en oude liefde van Christian Grey. Het is haar personage die Grey introduceert in de wereld van BDSM.

[youtube QYUTv-LhRw8]

Fifty Shades of Grey haalde wereldwijd meer dan 570 miljoen dollar op. Een conflict tussen schrijfster E.L. James en regisseur Sam Taylor-Johnson maakte echter dat laatstgenoemde en scenarist Kelly Marcel niet terug wilden komen voor de vervolgen. Die zullen nu geschreven worden door James’ echtgenoot Niall Leonard.

Jamie Dornan en Dakota Johnson zullen terugkeren als respectievelijk Christian Grey en Anastasia Steele in zowel Fifty Shades Darker als de derde film, Fifty Shades Freed. De films zullen weer te zien zijn vanaf Valentijnsdag 2017 en 2018. Michael De Luca, Dana Brunetti en E L James zullen de films produceren.