Kristen Wiig als Cheetah in Wonder Woman 2

Regisseur Patty Jenkins heeft bevestigt dat Kristen Wiig (Bridesmaids, Saturday Night Live) de schurkenrol Cheetah zal spelen in de aankomende sequel Wonder Woman 2!  Cheetah is bedacht door William Moulton Marston en verscheen voor het eerst in Wonder Woman #6 in 1943. Er zijn een aantal versies van Cheetah in de strips, waaronder de personages Priscilla Rich, Deborah Domaine, Barbara Anne Minerva en Sebastian Ballesteros. Cheetah heeft de capaciteiten van het dier waarnaar ze is vernoemd en zijn aan haar gegeven door de plantengod Urzkartaga.

Regisseur Jenkins zal voor Wonder Woman 2 terugkeren achter de camera’s en werkt momenteel aan het scenario samen met Dave Callaham (The Expendables, Godzilla) en DC Films medevoorzitter Geoff Johns. Details over de film zijn er nog weinig, helemaal nadat Zack en Deborah Snyder DC Films verlieten tijdens de opnames van Justice League, en Warner Bros. ‘deal met financier RatPac Entertainment eindigt kort na de gevolgen van het Brett Ratner-schandaal.

Gal Gadot speelde vorig jaar de titelrol in Wonder Woman. Daarnaast waren er ook rollen voor Chris PineRobin WrightDanny HustonDavid ThewlisEwen BremnerSaïd TaghmaouiElena AnayaConnie Nielsen, Lisa Loven Kongsli en Lucy Davis. De film werd geproduceerd door Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder en Richard Suckle. De film wist $ 821 miljoen op te halen aan de wereldwijde box office en was zowel een succes bij critici als het publiek.

Wonder Woman 2 draait vanaf 1 november 2019 in de bioscoop.