Meer over de rol van Poe Dameron in Star Wars: Episode VII – The Force Awakens

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Regisseur J.J. Abrams, schrijver Lawrence Kasdan en acteur Oscar Isaac praten in het onderstaande filmpje over de rol van Poe Dameron in de film Star Wars: Episode VII – The Force Awakens. Dit filmpje maakt onderdeel uit van een van de extra’s op de Blu-ray release van de film. Kasdan vergelijkt Poe met Han Solo uit de originele trilogie. Poe zou eigenlijk vroeg in de film sterven, tot de teleurstelling van Isaac. Maar gelukkig wist hij de schrijvers te overtuigen om zijn rol te vergroten in de film en de trilogie.

[youtube 7CHf948D2qE]

Ondertussen is ook een speciale trailer verschenen; Star Wars Ultimate Franchise Trailer. Deze duurt drie minuten en vertelt het verhaal van de Skywalker familie en hun rol in de Force. Beelden van The Phantom Menace tot en met The Force Awakens zijn hierin verwerkt.

[youtube Y8mrcoatfLU]

Dertig jaar na de overwinning op het Galactische Keizerrijk is er een nieuwe bedreiging: de kwaadaardige Kylo Ren en de First Order. Stormtrooper Finn loopt over naar het verzet, crasht op woestijnplaneet Jakku en ontmoet hier Rey. Zij heeft een droid die belangrijke geheime informatie bevat over de locatie van de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker. Het duo werkt samen met Han Solo om te zorgen dat het verzet deze informatie in handen krijgt.

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens werd geregisseerd door J.J. Abrams is het zevende deel uit de succesvolle filmfranchise Star Wars bedacht door George Lucas. De film bracht meer dan 2.06 biljoen dollar op. Het scenario is geschreven door Abrams, Lawrence Kasdan en Michael Arndt. Hoofdrollen zijn er voor Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, John Boyega, Daisy Ridley, Adam DriverOscar IsaacAndy Serkis, Domhnall Gleeson, Lupita Nyong’o, Gwendoline Christie en Max von Sydow.