Meer panseksualiteit in Deadpool 2?

De film rondom de controversiële superheld is nog maar net in de bioscoop te zien, of er is al een Deadpool 2 aangekondigd. De lezers van de Marvel comics wisten waarschijnlijk al dat het personage in de strips panseksueel is. Dit betekent dat hij zowel op mannen, vrouwen of iets ertussenin verliefd kan worden. Er is een grote kans dat dit meer tot zijn uiting komt in het vervolg.

Filmhoek deadpool 2

In een recent gesprek met Variety deden schrijver Rhett Reese en hoofdrolspeler Ryan Reynolds al uitlatingen over de geaardheid van Deadpool:

”I love that about Deadpool. I love that he can break any boundary. In the future, I hope we get to do that more…I certainly wouldn’t be the guy standing in the way of that. That would be great.”

Aldus Reynolds. Reese vulde aan met:

“We knew that was part of the comics. We wanted to honour that in the movie. But we did it in subtle ways.”

Er zitten namelijk al enkele verwijzingen in het eerste deel, al lag daarin vooral de focus bij de monogame relatie tussen Deadpool en het personage van Morena Baccarin.

Mocht er meer panseksualiteit in het vervolg worden verwerkt, dan zou dit wel een risico zijn. Volgens Variety wordt er in Hollywood blockbusters meestal weinig ruimte gegeven aan andere geaardheden. Ook is de kans aanwezig dat bepaalde landen de film daarom niet willen importeren.

poster deadpool 2

Ryan Reynolds en Morena Baccarin

Deadpool is het oorsprongsverhaal van de voormalig Special Forces operative, die nu huurling geworden is en onder de naam Wade Wilson door het leven gaat. Een experiment maakt dat hij versneld kan genezen en daarop neemt hij alter ego Deadpool aan. Bewapend met zijn nieuwe krachten en een duister gevoel voor humor, jaagt Deadpool op de man die zijn leven bijna verwoest had.

[youtube eJmrCxyiaVc]

Hoofdrollen zijn er voor Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Gina Carano, T.J. Miller, Ed Skrein, Brianna Hildebrand en Rachel Sheen. Deadpool wordt geregisseerd door Tim Miller naar een script van het Zombieland-duo Rhett Reese en Paul Wernick. Deadpool is te zien vanaf 11 februari 2016.

Doe ook mee aan onze Deadpool prijsvraag!