Mel Gibson en Danny Glover terug voor Lethal Weapon 5?

Mel Gibson en Danny Glover terug voor Lethal Weapon 5Blijkbaar zijn ze toch niet ‘too old for this s**t’. Volgens Deadline willen regisseur Richard Donner en acteurs Mel Gibson & Danny Glover terugkeren voor Lethal Weapon 5. De vorige vier delen stammen uit respectievelijk 1987, 1989, 1992 en 1998. Het zou de eerste film in meer dan tien jaar zijn voor de inmiddels 87-jarige Donner. Hij regisseerde ook alle voorgaande delen. Daarnaast zal scenarist Channing Gibson, die het scenario van het vierde deel schreef, naar alle waarschijnlijkheid het scenario van het vijfde deel schrijven.

Een vijfde deel in de franchise heeft een lange, onrustige geschiedenis. Donner en Channing Gibson hadden deel 5 eerder gepland totdat Warner Bros. in 2007 besloot om de controle over de franchise aan haar langdurige producent Joel Silver te geven. Schrijver en serie bedenker Shane Black werd door Zilver aangetrokken om een ​​script te schrijven, waarin Riggs en Murtaugh het moesten opnemen tegen Blackwater antieksmokkelaars tijdens een sneeuwstorm in New York. Black hoopte ook de film te regisseren, maar Gibson wilde geen Lethal Weapon film doen zonder Donner. Warner Bros. probeerde de serie een reboot te geven. Chris Hemsworth zou daarin de rol van Riggs spelen. Dit kwam echter nooit van de grond. Waarom alle betrokkenen nu weer geïnteresseerd zijn in het maken van een vijfde deel is onbekend.

De vorige vier films waren samen goed voor een wereldwijde opbrengst van ruim 1 miljard dollar. Daarnaast is momenteel ook de gelijknamige tv-serie te zien, die succesvoller is dan eerder werd verwacht.