Michael Caine over zijn drankprobleem

Michael Caine over zijn drankprobleem

De Britse acteur Michael Caine staat bekend als een van de grootste filmsterren wereldwijd. Op 82-jarige leeftijd heeft hij in meer dan 100 films gespeeld. Als het niet aan zijn tweede vrouw Shakira Baksha (Caine) had gelegen, meent hij zelf, had hij nu echter niet op zo’n lange carrière terug kunnen kijken. Tijdens een interview met Radio Times magazine vertelde Michael Caine over zijn drankprobleem. In zijn vroege carrière kampte hij veel met stress. Hij maakte zich zorgen over het krijgen van een rol, het leren van zijn tekst en vroeg opstaan. Dit beïnvloedde zijn gewoonte om dagelijks veel te drinken.

“I was a bit of a piss artist when I was younger. I used to drink a bottle of vodka a day and I was smoking too, several packs a day.”

Het was Baksha die ervoor zorgde dat hij het rustiger aan ging doen.

“Without her, I would have been dead long ago. I would have probably drunk myself to death.”

Caine beschrijft Baksha, waar hij nog altijd gelukkig mee getrouwd is, als zijn ‘rechterhand’. Hij zag het voormalige model voor het eerst in 1971 in een tv-reclamespotje. Via een gemeenschappelijke vriend kwam hij er achter dat ze in de buurt woonde.

“I tell her everything. I was famous when I met her, but I couldn’t have got this far without her.”

Eind vorig december kreeg Caine een oeuvreprijs overhandigd op de 28ste European Film Awards. Hij brak in de jaren 60 door met films als Zulu (1964) en The Italian Job (1969). Recentelijk speelde hij nog in Interstellar (2014) en dit jaar is hij te zien in Now You See Me 2.