Moord en verkrachting op tv in Russische The Hunger Games

Moord en verkrachting op tv in Russische The Hunger GamesVechtpartijen, verkrachting en zelfs moord zijn toegestaan in het nieuwe Russische reality-programma Game2Winter. The Hunger Games, maar dan in het echt: vijftien mannen en vijftien vrouwen zullen vanaf 1 juli in de Siberische wildernis gedropt worden en daar negen maanden moeten zien te overleven. Overal is gevaar, van wilde beren, wolven en giftige slangen tot temperaturen die zakken onder -40 graden. De deelnemers die het einde halen, mogen de geldprijs van 1,5 miljoen euro onder elkaar verdelen.

De bedenker van het programma Yevgeny Pyatkovsk liet weten dat het zeer extreem zal worden en alles is toegestaan. Ook liet hij weten dat ze niet verantwoordelijk zijn wanneer iemand vermoord of verkracht wordt. Er is al veel kritiek geuit op het programma. Zo zeggen mensen op social media dat dit de deur open zet voor beestachtig gedrag en dat ze moord en verkrachting op deze manier promoten. Maar de deelnemers komen niet overal zomaar mee weg. Voor deze mensen geldt namelijk gewoon de Russische wetgeving. Wie een misdaad begaat, kan gewoon aangehouden worden.

De deelnemers moeten zelf 157.000 euro op tafel leggen om mee te mogen doen, of online gekozen worden. De minimumleeftijd bedraagt 18 jaar. Andere voorwaarde is dat deelnemers in goede mentale gezondheid verkeren.  De enige mensen die in het bos zijn te vinden, zijn de 30 kandidaten. Geen cameraploegen of dokters. Het terrein van 3.5 kilometer lang en 3 kilometer breed wordt in beeld gebracht door 2000 camera’s. Ook heeft iedere kandidaat een kleine camera bij zich, zodat ze zichzelf kunnen filmen.