MTV ontwikkelt Aeon Flux live-action reboot serie

The Hollywood Reporter meldt dat MTV werkt aan een Aeon Flux reboot, in de vorm van een live-action serie. Jeff Davis (Teen Wolf) is de showrunner en zal het scenario schrijven. Daarnaast is hij uitvoerend producent, samen met Gale Anne Hurd (The Walking Dead). Hurd produceerde de live-action film uit 2005 met Charlize Theron als het titelpersonage.

Volgens de site haalt de reboot inspiratie uit de originele serie en speelt deze zich af in een toekomstige dystopische staat. De serie zal draaien rondom een jonge huurmoordenaar, die met een groep biohackende rebellen de mensheid redt terwijl ze de held wordt die bekend staat als Aeon Flux.

De originele Aeon Flux werd uitgezonden in 1991 op MTV als een serie korte films gemaakt door animator Peter Chung. In 1992 werden meer korte afleveringen besteld en uitgezonden. Het duurde tot 1995 voordat een animatieserie van tien afleveringen werd uitgebracht.

Het eerste live-action Aeon Flux project werd in 2005 uitgebracht. In een verre toekomst hebben besmettelijke ziektes het grootste gedeelte van de wereldbevolking vernietigd. Er is nog maar één beschermde stad, Bregna, die wordt omgeven door een soort muur. De stad wordt geleid door een aantal wetenschappers. Aeon Flux (Charlize Theron) is de belangrijkste strijdster van de Monicans, een ondergronds rebellen-netwerk dat wordt geleid door de ‘Handler’. Als Aeon een missie moet uitvoeren waarbij ze regeringsleider Goodchild moet vermoorden, ontdekt ze een belangrijk geheim, waardoor ze gaat twijfelen of ze wel aan de juiste kant staat.