Nederlandse stemmencast De Grinch bekend

Universal Pictures en Illumination Entertainment hebben de Nederlandse stemmencast van De Grinch bekendgemaakt. Carlo Boszhard zal de stem verzorgen van hoofdpersonage De Grinch. Ilse Warringa spreekt de stem in van Donna, de moeder van Cindy-Loe Woe (Kee Derwig). Murth Mossel is de vrolijke buurman van de Grinch, Bricklebaum en Karin Bloemen zal te horen zijn als Burgemeester Ogurkie. Roman Derwig, Matheu Hinzen, Viggo Neijs en Julia Wolda spreken de stemmen in van de vrienden van Cindy-Loe, Axl, Hupert, Ozzy en Izzy. Fedja van Huêt zal te horen zijn als de verteller.

The Grinch vertelt het verhaal van een cynische grump die als missie heeft Kerstmis te stelen, maar wiens zijn hart verandert door de gulle feeststemming van een jong meisje. Grappig, hartverwarmend en visueel verbluffend, is het een universeel verhaal over Kerstmis en de ontembare kracht van optimisme.

In de originele versie met de stem van Benedict Cumberbatch als the Grinch. Verder met de stemmen van o.a. Cameron Seely (Cindy-Lou Who), Rashida Jones (Donna), Kenan Thompson (Bricklebaum), Angela Lansbury (Mayor McGerkle) en Pharrell Williams (verteller).

Elk jaar met Kerstmis verstoren ze zijn rustige eenzaamheid met hun steeds grotere, heldere en luidere feesten. Wanneer de Whos verklaren dat ze Kerst dit jaar drie keer groter zullen vieren, beseft de Grinch dat er maar één manier is waarop hij rust kan vinden: hij moet Kerstmis stelen. Om dat te doen, besluit hij dat hij als kerstman zal poseren op kerstavond. Ondertussen maakt Cindy-Lou Who plannen met haar vriendengroep om de Kerstman te vangen terwijl hij zijn kerstavond ronde maakt. Naarmate de kerst dichterbij komt, dreigt haar plan echter te botsen met die van de Grinch. Bereikt Cindy-Lou haar doel om eindelijk de Kerstman te ontmoeten? Kan de Grinch de feestvreugde van de Whos voor eens en altijd tot zwijgen brengen?

The Grinch wordt geregisseerd door Yarrow Cheney en Scott Mosier. De film draait vanaf 29 november 2018 in de Nederlandse bioscoop.