Netflix overweegt herkadreren films voor smartphones

Netflix werkt aan 'Choose-Your-Own-Adventure'-technologieNetflix is steeds op zoek naar nieuwe manieren om haar klanten goed te kunnen bedienen. Het blijkt dat er in veel Aziatische landen gebruikers vooral hun smartphones gebruiken om films en series te bekijken. Daarom wil Netflix deze kijkervaring verbeteren door producties te optimaliseren voor het kleine scherm. Dit willen ze doen door de scenes te kadreren. Hierdoor zie je niet het volledige beeld, maar alleen de belangrijkste stukken. Neil Hunt, product officer van Netflix legt uit:

“It’s not inconceivable that you could take a master copy and make a different cut for mobile. It’s something we will explore over the next few years.”

Veel filmfans hebben echter hun twijfels bij het idee omdat je zo het risico loopt om een deel van het beeldmateriaal niet te zien. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit gebeurde. In het verleden werden films vaak aangepast aan het vierkante televisiescherm. Dit heette de ‘pan and scan’-methode. In de onderstaande video kun je meer uitleg horen:

[youtube 5m1-pP1-5K8]

GESCHREVEN DOOR

Martijn Pijnenburg

BEKIJK OOK