Netflix kondigt Bright sequel aan; Will Smith & Joel Edgerton keren terug

Netflix kondigt Bright sequel aan; Will Smith & Joel Edgerton keren terugNetflix heeft besloten om Bright een vervolg te geven. Regisseur en schrijver David Ayer keert wederom terug en de verwachting is dat zowel Will Smith als Joel Edgerton ook weer terug keren. Het nieuws werd door Netflix bekend gemaakt middels onderstaande video.

[youtube WoFqmF9GHWg]

Bright speelt zich af in een wereld waarin de hedendaagse realiteit met een fantasiewereld is gemengd. We volgen de Orc politieagent Nick Jakoby (Edgerton) die samen moet werken met de menselijke politieagent Scott Ward (Smith). Als ze in bezit komen van een bijzonder verwoestend én hoog illegaal wapen – een toverstokje – wordt een goede samenwerking nog belangrijker.

Het scenario is afkomstig van Max Landis (Chronicle, American Ultra). Hij maakt de film exclusief voor Netflix, die met het peperdure project een eigen blockbuster aan haar originele catalogus wenst toe te voegen. Bright verscheen in december en is de best bekeken Original Film ooit op Netflix in zijn eerste week na release. De film werd volgens Nielsen 11 miljoen keer bekeken in de Verenigde Staten in drie dagen tijd. Verder is het volgens Netflix de best bekeken film op de dienst in elk land. De film werd echter door critici met de grond gelijk gemaakt.