Netflix verhoogt prijzen voor abonnementen

Netflix verhoogt prijzen voor standaard-abonnement

Nederlanders gaan flink meer betalen voor hun Netflix-abonnement. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat ze vanaf december een prijsverhoging wereldwijd gaan doorvoeren. Op die manier kan Netflix meer geld steken in de productie van eigen content, waar het dit jaar alleen al zes miljard dollar in steekt. Volgend jaar wordt dat zeven miljard.

Mensen die het goedkoopste Netflix-abonnement hebben zijn de enigen die niet meer hoeven betalen. Zij blijven 7,99 euro per maand betalen voor het gebruik van de streamingdienst, maar ontvangen enkel beelden in SD-kwaliteit. Het standaard-abonnement kost straks 10,99 euro per maand en de 4K-versie gaat 13,99 euro kosten.

De vorige keer dat Netflix de prijzen verhoogde was in mei 2016. Het bedrijf laat weten dat van tijd tot tijd te zullen moeten doen, om de nieuwe televisieseries en films te kunnen blijven betalen. In dit geval houdt dat dus in dat de prijzen van bijna elke abonnementsvorm stijgen. Oorspronkelijk kostte het standaard-abonnement 9,99 euro per maand en het de 4K-variant 11,99 euro.

Wereldwijd heeft Netflix meer dan 100 miljoen abonnees. Dit jaar krijgen zij 1.000 uur aan originele content voorgeschoteld.