Nieuwe castleden Mortal Kombat reboot bekend

In navolging van het nieuws dat Ludi Lin gecast is als Liu Kang, meldt The Hollywood Reporter dat er nog drie namen zijn toegevoegd aan de cast van de Mortal Kombat reboot van New Line. Mehcad Brooks speelt Jackson ‘Jax’ Briggs, de cyber-enhanced officier van de Special Forces; met nieuwkomer Sisi Stringer als Mileena, de kwade kloon van Kitana; en Tadanobu Asano als Raiden, de onsterfelijke god van de donder.

Ze sluiten zich aan bij een cast die ook Joe Taslim als Sub-Zero bevat. De film wordt geregisseerd door Simon McQuoid op basis van een script door Greg Russo.

In de verhaallijn van de eerdere Mortal Kombat-games en -films staat een diverse groep vechtersbazen uit verschillende dimensies centraal. Zij nemen het tegen elkaar op in een episch toernooi genaamd Mortal Kombat. Het plot van de nieuwe film wordt voorlopig nog geheimgehouden.

De eerste videogame in de serie werd ontwikkeld door Midway Games en uitgebracht in 1992. Nogal wat vervolg volgden het originele spel op met de meest recente, Mortal Kombat 11, die eerder dit jaar werd uitgebracht.

Er zijn eerder twee Mortal Kombat-films gemaakt. De eerste, eenvoudig getiteld Mortal Kombat, werd geregisseerd door Paul W.S. Anderson en werd uitgebracht in 1995. Twee jaar later verscheen een vervolg, Annihilation. Vervolgens verschenen er twee televisieseries, namelijk de geanimeerde Defenders of the Realm en de live-action Konquest.

De film verschijnt op 5 maart 2021 in de bioscoop.