Nieuwe korte trailer voor Vampire Academy

Vampire-Academy-poster-vampire-academy-series-15999673-800-900

Volgend jaar verschijnt er een nieuwe verfilming van een jeugdboekenreeks over vampieren: Vampire Academy: Blood Sisters. Dit is de zesdelige saga van de Amerikaanse auteur Richelle Mead. Van de boekenreeks zijn inmiddels ruim 8 miljoen boeken verkocht in 35 landen.

Vampire Academy vertelt het verhaal van twee 17-jarige meiden, Rose Hathaway en Lissa Dragomir, die naar een verborgen kostschool voor ‘Moroi’ (sterfelijke en vredevolle vampiers) en ‘Dhampirs’ (Half mens/half vampier, beschermers) gaan. Rose is een opstandelijke beschermer-in-training en haar beste vriendin, Lissa, een koninklijke vampier prinses. Zij worden opgepakt terwijl zij op de vlucht zijn van St. Vladimirs Academy en terug gebracht naar deze school waar zij geloven dat hun levens juist het meest in gevaar zijn. Terug op de school doet Lissa haar uiterste best om haar status terug te krijgen, terwijl Rose traint om een plaats als Lisa’s beschermer te verzekeren. Rose zal er alles aan doen om Lissa te beschermen tegen exploitanten binnenin de academie en tegen de Strigoi (onsterfelijke, slechte vampiers) van buiten de academie.

[youtube e1wZVMpVtrs]

In de film zijn er hoofdrollen voor Zoey Deutch, Lucy Fry, Danila Kozlovsky, Gabriel Byrne, Olga Kurylenko en Sarah Hyland. In Nederland verschijnt de film op 13 februari 2014 in de bioscoop.