Nieuwe trailer Rosewater met Gael García Bernal

o-ROSEWATER-POSTER-900

Bekijk een nieuwe trailer van Rosewater. Gebaseerd op de memoires Then They Came for Me (2011) van de Iraanse journalist Maziar Bahari. Hij werd in 2009 maandenlang vastgehouden door de Iraanse autoriteiten na dat hij verslag had gedaan van de omstreden presidentsverkiezingen die tot felle protesten leidden.

Bahari werd beschuldigd van spionage, gebaseerd op een interview dat hij deed met het satirisch Amerikaans tv-programma The Daily Show. Hij werd op brute wijze ondervraagd. Omdat hij meestal geblinddoekt was wist hij weinig van de ondervrager, hij herkende hem wel aan het feit dat hij de geur had van rozenwater. Zijn boek werd een bestseller en werd vooral geprezen door de details waarmee hij zijn situatie beschreef.

De film is geschreven en geregisseerd door Jon Stewart, presentator van The Daily Show. Gael García Bernal zal de hoofdrol van Maziar Bahari op zich nemen.  Andere rollen worden gespeeld door Shohreh Aghdashloo en Kim Bodnia met de titelrol “Rosewater”. Vanaf 7 November is de film in Noord Amerika te zien. Voor Nederland is nog geen datum bekend.