Nieuwe trailer The Forgiven met Forest Whitaker

Bekijk hieronder de nieuwste trailer voor The Forgiven, een film van de voor Oscars genomineerde Roland Joffé (The Killing Fields, The Mission).

Aartsbisschop Desmond Tutu wordt aangesteld als hoofd van de Zuid-Afrikaanse Waarheids- en Verzoeningscommissie, een landelijk onderzoek naar de misdaden van het apartheidsregime – met als doel niet de vervolging daarvan maar verzoening door middel van het opbiechten van alles. Amnestie via schuldbekentenis. Als onderdeel daarvan moet Tutu naar een zwaarbewaakte gevangenis om de beruchte massamoordenaar Piet Blomfeld te spreken. Een strijd van woorden en geest ontstaat tussen de twee.

Niemand minder dan de Oscar-winnende Forest Whitaker speelt in The Forgiven Desmond Tutu. Daarnaast speelt Eric Bana de massamoordenaar Piet Blomfeld, die na de val van apartheid om vergiffenis vraagt. Vince Vaughn was ooit in die rol gecast, in 2015, maar is evident niet bij het project gebleven. De film is geschreven Roland Joffé zelf, in samenwerking met Michael Ashton, waarbij zij zich baseerden op het toneelstuk van Ashton: The Archbishop and the Antichrist.