Openingsweekend van Deadpool succesvol

Het openingsweekend van Deadpool is zeker geslaagd, aangezien de Marvel film een ruime 134 miljoen dollar heeft opgebracht. Hiermee heeft de grofgebekte superheld zelfs Superman ”verslagen”.

openingsweekend van deadpool filmhoek

Het is ook niet gek dat er al een vervolg gepland is. Ook zal er later dit jaar een director’s cut van de film uitkomen. De vraag is alleen of Deadpool niet verslagen gaat worden door concurrenten Batman en Superman, die later dit jaar een eigen film krijgen in de vorm van Batman v Superman: Dawn of Justice.

Deadpool is het oorsprongsverhaal van de voormalig Special Forces operative, die nu huurling geworden is en onder de naam Wade Wilson door het leven gaat. Een experiment maakt dat hij versneld kan genezen en daarop neemt hij alter ego Deadpool aan. Bewapend met zijn nieuwe krachten en een duister gevoel voor humor, jaagt Deadpool op de man die zijn leven bijna verwoest had.

Hoofdrollen zijn er voor Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Gina Carano, T.J. Miller, Ed Skrein, Brianna Hildebrand en Rachel Sheen. Deadpool wordt geregisseerd door Tim Miller naar een script van het Zombieland-duo Rhett Reese en Paul Wernick. Bekijk hieronder ook de video recensie van Peter:

[youtube 9IYHdwFojBI]