Opnames Captain Marvel vermoedelijk in januari van start

De cast en crew voor Captain Marvel is bijna compleet. Onlangs werd scenarist Geneva Robertson-Dworet al aangenomen om het door Nicole Perlman en Meg LeFauve geschreven script te verbeteren. Ook producent Andy Nicholson heeft zich bij het team gevoegd. Hij is met name bekend van Assassin’s CreedDivergent en Captain America: The First Avenger. Als het goed is starten de opnames begin 2018.

Captain Marvel

Anna Boden en Ryan Fleck zullen het project gaan regisseren. Ze zijn vooral bekend vanwege de film Mississippi Grind uit 2015 en met in de hoofdrollen Ryan Reynolds en Ben Mendelsohn. Ook regisseerden ze Half Nelson (2006) met Ryan Gosling, Sugar (2008) en It’s Kind of a Funny Story (2010) met Zach Galifianakis.

De titelrol wordt ingevuld door Oscarwinnares Brie Larson (Room, Kong: Skull Island). In de comics is Carol Danvers een normale vrouw, die werkt voor de Amerikaanse luchtmacht. Als ze zich in de buurt van een explosie van Kree technologie bevindt, krijgt ze superkrachten en neemt ze de identiteit van Captain Marvel aan. Captain Marvel is al te zien in het volgend jaar te verschijnen Avengers: Infinity War. Captain Marvel staat gepland voor 6 maart 2019.