Opnames Disney’s Maleficent 2 eindelijk van start

Walt Disney Pictures heeft officieel bekend gemaakt dat de opnames van Maleficent 2 begonnen zijn. De film is het vervolg op de hit Maleficent uit 2014 en heeft weer hoofdrollen voor Angelina Jolie en Elle Fanning, als respectievelijk het titelpersonage en Princess Aurora. Zij worden vergezeld door nieuwkomers Michelle Pfeiffer (Queen Ingrith), Chiwetel EjioforEd SkreinRobert Lindsay en Harris Dickinson (Prince Phillip). Fanning plaatste overigens onderstaande foto’s op Instagram ter gelegenheid van de start van de opnames.

Ultimate Photobomb #Maleficent2

Een bericht gedeeld door Elle Fanning (@ellefanning) op

It’s bring your mom to work day on the #Maleficent2 set!!!!! ✌🏼

Een bericht gedeeld door Elle Fanning (@ellefanning) op

Het verhaal pikt de draad enkele jaren na Maleficent op. Daarin leerden we de gebeurtenissen die ervoor zorgden dat een van de meest notoire schurken van Disney besloot om baby Princess Aurora te vervloeken. Deze vervolgfilm bekijkt de complexe relatie tussen de fee en de prinses, die nu nieuwe bondgenoten moeten vinden in hun pogingen de magische wezens van de wereld te beschermen.

De film wordt geregisseerd door Joachim Rønning op basis van een scenario door Linda Woolverton. In 2019 verschijnt de film in de bioscoop.