Opnames Downton Abbey film begin 2018 van start

Opnames Downton Abbey film begin 2018 van startHoewel Downton Abbey, de dramaserie van Julian Fellowes, voor het laatst te zien was in 2015 lijkt het er op dat de filmversie snel te zien zal zijn. Volgens AP bevestigde NBCUniversal International Studios president Michael Edelstein dat een Downton Abbey film in ontwikkeling is voor 2018. Edelstein zei:

“There’s a movie in the works. It’s been in the works for some time. We are working on getting the script right and then we’ve got to figure out how to get the (cast) together. Because as you know, people go on and do other things. But we’re hopeful to make a movie sometime next year.”

Emmy-winnende schrijver en bedenker Fellowes bevestigde dit:

“I think we’ve got a film in us. I hope it happens.”

De serie geldt als een van de succesvolste Britse producties ooit en was ook in Nederland erg populair. Miljoenen mensen leefden mee met het wel en wee van de Crawleys, die zich met moeite staande houden in de periode na de Eerste Wereldoorlog, een tijd die voor de aristocraten een overgang betekent naar het moderne leven.

Downton Abbey werd voor het eerst uitgezonden in 2010 en won sindsdien tal van prijzen, waaronder twee Golden Globes, een BAFTA-award en een aantal Emmy’s.