Opnames Insurgent van start

DivergentPoster

Lionsgate heeft laten weten dat de productie van Insurgent van start is gegaan. De film is de sequel op Divergent en moet in maart 2015 uitkomen. De filmfranchise is de derde best verdienende van studio Lionsgate, dat meer scoorde met de The Hunger Games en Twilight franchises. Hoofdrollen zijn wederom voor Shailene Woodley, Theo James en Kate Winslet. Verder is Octavia Spencer een nieuwe toevoeging aan de cast.

In Insurgent staat er meer dan ooit op het spel voor Tris (Woodley), nu ze in de dystopische ruïnes van het futuristische Chicago op zoek is naar nieuwe bondgenoten en antwoorden op belangrijke vragen. Tris en Four (James) zijn nu vluchtelingen, opgejaagd door Jeanine (Winslet), de leider van de machtsbeluste Eruditie-elite.

In een race tegen de klok moeten ze uitvogelen waarom de familie van Tris zichzelf opgeofferd had en waarom de leiders van de Eruditen alles in hun macht doen om hen tegen te houden. Achtervolgd door keuzes uit het verleden en wanhopig om haar geliefden te beschermen moet Tris, met Four aan haar zijde, het ene na het andere obstakel zien te overwinnen, terwijl ze de waarheid over het verleden en tegelijk de toekomst van hun wereld proberen uit te vinden.

Een derde en vierde film staan ook gepland. In maart 2016 komt Allegiant – Part 1 uit en een jaar later Part 2.