Paramount en Darren Aronofsky hebben problemen over Noah

Noah

Paramount en Darren Aronofsky liggen in de clinch over de 125 miljoen dollar kostende film Noah. Paramount had enkele test screenings georganiseerd waarbij het publiek niet positief reageerde. Het testpubliek bestond uit drie groepen. De eerste groep bevond zich in New York, een Joods publiek. De tweede groep in Arizona, Christenen. De laatste groep was uit Orange County, een regulieren publiek.

Paramount heeft Aronofsky gevraagd om de film te veranderen. De regisseur was het daar echter niet mee eens:

Darren is not made for studio films. He’s very dismissive. He doesn’t care about [Paramount’s] opinion.”

Het zou echter kunnen dat Aronofsky het laatste woord heeft als het aankomt op het eindresultaat. De film leunt in de huidige staat er op de visuele effecten en zo wordt er geen gebruik gemaakt van echte dieren maar, volgens Aronofsky, “slightly tweaked” dieren. Daarnaast zou het verhaal kampen met problemen, vooral de derde akte. In oktober 2012 schreef Brian Godawa, die een versie van het scenario had gelezen, dat de film “an uninteresting and unbiblical waste [is] of a hundred and fifty million dollars that will ruin for decades the possibility of making a really great and entertaining movie of this Bible hero.”

Noah vertelt het epische Bijbelverhaal van de ark van Noach. In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede; Noach (Russell Crowe). Hij is een doorgewinterde strijder, een magiër en een genezer, maar het enige dat hij wil, is vrede voor hem en zijn gezin. Elke nacht heeft Noach visioenen over een eindeloze vloed, die het symbool is voor de vernietiging van alle leven. Gaandeweg begrijpt hij de boodschap die de Schepper hem stuurt. Deze heeft besloten om de mensheid te straffen en hen tot de laatste man te doden. Maar Hij geeft Noach een allerlaatste kans om het leven op Aarde te vrijwaren.

In de hoofdrollen zien we Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ray Winstone, Emma Watson, Anthony Hopkins en Logan Lerman. Darren Aronofsky’s Noah is te zien vanaf 10 maart.