Pathé presents: Tarantino Thursday vanaf 6 augustus

In augustus zijn tijdens Tarantino Thursday bij Pathé de beste films van de befaamde regisseur te zien, alsook exclusief de nieuwe documentaire QT8: The First Eight.

Deze zomer brengt Pathé een ode aan de Amerikaanse filmmaker Quentin Tarantino door de hele maand augustus een selectie van zijn films terug te brengen naar het grote doek tijdens de Pathé Tarantino Thursday. Naast de bekende klassiekers is ook de nooit eerder vertoonde documentaire QT8: The First Eight exclusief te zien bij Pathé.

De wereldberoemde regisseur Tarantino staat bekend om zijn liefde voor details, muziek en dialogen in zijn iconische films. Hij bracht vorig jaar nog de met 2 Oscars bekroonde kaskraker Once Upon A Time In Hollywood met glansrollen van Leonardo DiCaprio en Brad Pitt naar de bioscopen. Met zijn unieke, controversiële stijl is elke film van Tarantino een ervaring als geen andere. Speciaal voor liefhebbers van zijn films heeft Pathé daarom Tarantino Thursday in het leven geroepen, waarbij elke donderdag een Tarantino-klassieker terugkeert naar het grote doek. De reeks start op 6 augustus met Inglourious Basterds, gevolgd door Django Unchained, Kill Bill Vol. 1 en Kill Bill Vol. 2. De documentaire QT8: The First Eight is op alle donderdagen te zien.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé:

“Wij zijn altijd op zoek naar unieke content voor onze bioscopen. Op veler verzoek brengen wij nu deze Tarantino-klassiekers terug in onze bioscopen, waar de fantastische beelden en muziek toch echt het beste tot hun recht komen. De Tarantino documentaire is een mooie aanvulling hierop en geeft een intiem kijkje in het hoofd en op de sets van Tarantino. Een must-see voor filmliefhebbers, waarvan we zeer verheugd zijn hem exclusief in Nederland te mogen vertonen.”

Inglourious Basterds

Luitenant Aldo Raine verzamelt tijdens WO II een groep Joods-Amerikaanse militairen bij elkaar. Samen met een Duitse undercover agente beginnen ze aan een missie om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

Django Unchained

De slaaf Django wordt bevrijd door de premiejager Dr. Schultz. Django heeft informatie die Schultz nodig heeft om boeven te vangen. Ze sluiten een verbond. Django helpt Schultz en Schultz helpt Django met het terugvinden van zijn vrouw.

Kill Bill: Vol. 1

Huurmoordenaar ‘The Bride’ wordt, hoogzwanger, op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag maar ligt vier jaar in coma. Als ze bijkomt is ze vastbesloten om wraak te nemen.

Kill Bill: Vol. 2

The Bride heeft nog drie mensen op haar hitlijst staan. Haar voormalige opdrachtgever Bill bewaart ze voor het laatst. De missie wordt wat gecompliceerder wanneer ze erachter komt dat haar doodgewaande dochter nog blijkt te leven.

QT8: The First Eight

Een heerlijke, glorieuze, opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films. Met o.a. iconische fragmenten, anekdotes van acteurs en actrices die in zijn films speelden, de totstandkoming van beroemde scènes en de sfeer op de set van een Tarantino film.

Tarantino Thursday

Tarantino Thursday vindt plaats bij alle Pathé en Euroscoop vestigingen op alle donderdagen in augustus. Voor meer informatie en tickets: www.pathe.nl/tarantino.

Tarantino Thursday