Pathé verdubbelt aantal 4DX zalen

Binnenkort kunnen nog meer bezoekers van Pathé genieten van de revolutionaire 4DX bioscoopervaring. Pathé maakt vandaag bekend dat er maar liefst vijf nieuwe 4DX-zalen worden gerealiseerd. Deze week begint de bouw van een 4DX-zaal in Pathé Nijmegen, waarna later deze maand ook wordt gestart in Pathé Arena. In nog drie bioscopen van Pathé komt een 4DX-zaal, locaties worden op een later moment bekendgemaakt. Bezoekers van een 4DX-zaal kijken niet alleen naar een film, maar beleven de film in een vierde dimensie: twintig effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties en geuren lopen synchroon met de actie op het scherm.

Na Pathé de Munt en Pathé de Kuip in 2017, en Pathé Scheveningen, Pathé Eindhoven en Pathé Maastricht in 2018, wordt het aantal 4DX zalen verdubbeld met nog vijf locaties. Doron Kurz, Commercieel Directeur van Pathé:

“De uitbreiding van het exclusieve 4DX aanbod bij Pathé past bij onze positie als marktleider in Nederland en het doel om al onze bezoekers iedere dag een bijzondere ervaring te bieden. Wij blijven daarom investeren om de beleving in steeds meer bioscopen te optimaliseren.”

4DX, in Nederland exclusief bij Pathé te ervaren, brengt de filmbeleving met de nieuwste technologieën naar een hoger, vierdimensionaal niveau. De speciale zalen zijn uitgerust met bewegende stoelen en verschillende weersimulaties – denk aan regen, wind, sneeuw en onweer. Met de bewegingen van de 4DX-stoelen zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld het gevoel geven te vliegen of te duiken. Door 4DX zijn films niet langer gebonden aan de beperkingen van beeld en geluid.

Een van onze teamleden was in december bij de opening van de zaal in Rotterdam. Lees hier het artikel waarin hij vertelt over zijn bevindingen. Wat vind jij van 4DX? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Stuur gerust een mail of reageer via Facebook.