Peter Jackson’s Mortal Engines in 2018

MRC en Universal hebben aangekondigd dat de eerste verfilming van Philip Reeve’s bekroonde boekenreeks Mortal Engines op 14 december 2018 in de bioscopen moet draaien. Peter Jackson, Fran Walsh en Philippa Boyens (The Lord of the Rings en The Hobbit trilogieën) zijn al enige jaren bezig met het project en hebben het scenario samen geschreven. Nieuwkomer Christian Rivers zal de film regisseren. Jackson, Walsh en Boyens maakten eerder King Kong samen met Universal in 2005, en vervolgens King Kong: 360 3-D voor Universal Studios Hollywood in 2010.

De vierdelige boekenreeks speelt zich een aantal millennia in de toekomst af en laat zien hoe de steden van onze planeet niet langer op een plek gevestigd zijn, maar de aarde rondreizen door middel van enorme wielen. Deze steden strijden ondertussen met elkaar voor de schaarse bronnen waarover onze planeet nog over beschikt.

Mortal Engines betreft pas de derde film die Jackson en Walsh zullen produceren voor een andere regisseur. Eerder deden ze dit voor District 9 en The Adventures of Tintin. De opnames moeten in het voorjaar van 2017 van start gaan in Nieuw-Zeeland.