PreHistorisch Dorp Eindhoven locatie voor grote speelfilm

Het PreHistorisch Dorp in Eindhoven is dit najaar een van de locaties voor de opnames van de nieuwe Nederlandse speelfilm Redbad. Het historisch epos is een samenwerking van de uit Eindhoven afkomstige regisseur Roel Reiné en filmproducent Klaas de Jong (beiden bekend van de film Michiel de Ruyter). Het scenario van de film is geschreven door Alex van Galen. Redbad speelt zich af in de vroege middeleeuwen en daarom is het openluchtmuseum, dat bezoekers meeneemt naar het verre verleden, hiervoor uitermate geschikt.

Het verhaal speelt zich onder andere af in Dorestad, een bloeiend handelscentrum en een van de belangrijkste handelsplaatsen in Europa in de vroege middeleeuwen. Andere delen van de film worden in Duitsland, België en Denemarken opgenomen.

PreHistorisch Dorp Eindhoven locatie voor grote speelfilm

De makers van de film zoeken nog vikingachtige types in Brabant die willen figureren in de film. Mensen die graag met een hakbijl tekeer gaan en tegelijkertijd mee willen spelen in een van Nederlands grootste films kunnen zich opgeven via de website van Redbad.

De opnames beginnen naar verwachting in september en de film zal in 2018 in de bioscoop te zien zijn.