Première Kingston Crossroads bij Pllek i.c.m. streetfood, live muziek en DJ’s

Op vrijdag 10 augustus vindt de Nederlandse première van de documentaire Kingston Crossroads plaats op het strand van Pllek in Amsterdam-Noord. De avond is onderdeel van het concept Going Places en staat geheel in het teken van Caribische vibes met streetfood, een live band, twee DJ’s en een kunst expositie.

Vanaf 21.00 uur hangt er een kleurrijke expositie op de galerij in het restaurant en staat er een kraam met streetfood van Ital Maiky op het terras. Om 22.00 uur volgt op het strand onder de sterrenhemel de Nederlandse première van de documentaire Kingston Crossroads. Na de film barst het feestje binnen los met de reggae band Heights Meditation, gevolgd door de DJ’s Live Wire en Empress Messenjah die tot 03.00 reggae platen draaien.

Kingston Crossroads

Kingston Crossroads is een film van het Duitse regisseursduo Oliver Becker en Jonas Schaul. Het is een reis door een van de meest opwindende steden ter wereld: Kingston, de hoofdstad van Jamaica. De documentaire biedt een unieke momentopname van de stad en dan vooral de reggae scene, verteld door de ogen van verschillende fascinerende Jamaicaanse stedelingen, onder wie Kabaka Pyramid, Micah Shemaiah, Luciano, Gabre Selassie, Exile Di Brave, Mau Mau en I Nation.

Ze vertellen openlijk over hun leven en hun visie op actuele onderwerpen zoals de ontwikkeling van roots reggae, de status van Rastafari, repatriëring naar Afrika en gedwongen deportatie. Deze onderwerpen vormen de kruispunten (‘crossroads’) van Kingston, een plek waar jong en oud werken aan hun dromen, uitdagingen en inspirerende doelen.

Kingston Crossroads beleefde in juni 2017 zijn wereldpremière op het Caribbean Film Festival in Houston en heeft sindsdien op verschillende internationale filmfestivals gedraaid.

Kingston Crossroads

Going Places | Reggae Vibrations
Datum: vrijdag 10 augustus 2018
Tijd: 21.00 – 03.00
Expo, fingerfood & Caribbean vibes: vanaf 21.00
Aanvang film: 22.00 | Film ticket: 10,-
Aanvang feest: 00.00 | Entree = gratis

Food: Ital Maiky
Film: Kingston Crossroads (2017, NL première)
Funky Beats: Live Wire en Empress Messenjah (DJ’s)
Live: Heights Meditation – Reggae band