Quentin Tarantino voor 100 miljoen dollar aangeklaagd

Regisseur Quentin Tarantino is momenteel weer volop in het nieuws. Niet alleen vanwege zijn nieuwe film The Hateful Eight, die overigens uitgelekt is, maar ook omdat de filmmaker voor de rechter moet verschijnen. Dat meldt website CinemaBlend.

Walk of Fame ster voor Quentin Tarantino

Tarantino heeft onlangs een ster gekregen op de Walk of Fame in Hollywood

De twee broers Torrance J. Colvin en Oscar Colvin Jr. willen 100 miljoen dollar van Tarantino, Weinstein Company en Columbia Pictures ontvangen. De reden hiervoor is dat Tarantino blijkbaar hun scenario heeft gebruikt voor zijn film.

Freedom, het scenario van de gebroeders Colvin, volgt een ontsnapte slaaf Jackson Freeman. Deze man zoekt zijn familie die hij wil vrijkopen van een plantage eigenaar. Hierbij wordt hij bijgestaan door de blanke Samson.

Quentin Tarantino aangeklaagd vanwege Django Unchained

Christoph Waltz en Jamie Foxx

Dit concept bevat inderdaad enkele overeenkomsten met het verhaal van Tarantino’s Django Unchained. Ook in deze film wil een personage genaamd Freeman (gespeeld door Jamie Foxx) een familielid bevrijden van een kwaadaardige plantage eigenaar. Tevens wordt het personage hier bijgestaan door een blanke redder (vertolkt door Christoph Waltz).

De tenlastelegging is onlangs ingediend in Washington, D.C. De Colvins beweren dat zij de basis van het verhaal bedachten, die dus door Tarantino is gekopieerd. Torrance J. Colvin gaf tevens aan dat zij het script naar de William Morris Agentschap gestuurd hebben. Zij zouden toen onder de indruk geweest zijn van het scenario. Quentin Tarantino was één van de potentiële regisseurs. Hij gaf zelf aan zijn inspiratie te hebben gehaald uit de film Django van Sergio Corbucci.